Douglas houtbouw

Douglas houtbouw

Op deze pagina is veel inspiratie te vinden over verscheidene bouwwerken van onder andere Douglas hout. Neem gerust de tijd om eens rond te kijken op onze site. Indien u al weet wat u graag wilt, kunt u ook direct contact opnemen of een offerte aanvragen.

Marcel Horstman maakt van Douglas hout de mooiste creaties. U moet hierbij denken aan mooie overkappingen, schuren, houthokken en meer.

Marcel Horstman is graag bezig met timmerwerken en wil zich graag meer specialiseren in het maken van Douglas producten, zoals veranda’s en schuren.

Op deze pagina is veel informatie te vinden over Douglas hout en het gebruik hiervan. Voor alle constructies maken wij gebruik van zwaluwstaartverbindingen, waar meer over te lezen is op deze pagina. Verder is er informatie te vinden over verschillende bouwwerken, zoals
veranda’s, schuren en tuinhuisjes. Al deze bouwwerken worden voor u op maat gemaakt.

Wanneer u op zoek bent naar iets anders kunt u altijd contact opnemen. In overleg is alles mogelijk. Daarnaast is al het Douglas hout bij ons ook los te bestellen.

  • Ervaren en professioneel personeel
  • Geen project te groot
  • Klantgericht
  • Voor elk project de juiste specialisten
  • Scherpe- en concurrerende tarieven
  • Klaar als u tevreden bent
Zwaluwstaartverbindingen

Om balken aan elkaar te verbinden gebruiken wij geen schroeven, maar speciale zwaluwstaartverbindingen. Deze verbinding is te zien in onderstaande afbeelding.

Met een speciale freesmachine maken we aan één balk een zwaluwstaartvormige pen en in de andere balk een gat. Deze pen past vervolgens precies in het gat en dit zorgt voor een stevige verbinding. Zelfs zonder het gebruik van houtlijm of schroeven kan deze verbinding grote trekkrachten aan. Dit zorgt ervoor dat het bouwwerk uiteindelijk erg sterk wordt. Met behulp van deze zwaluwstaartverbindingen kunnen wij een bouwpakket maken, dat vervolgens makkelijk te plaatsen is. Uiteraard kunnen wij het voor u plaatsen, maar het is ook mogelijk een bouwpakket te bestellen.

In bovenstaande afbeeldingen is te zien hoe de pennen en gaten in de balken worden gefreesd.